OM

OM ALBOGA SOCKEN OCH GAMLA SKOLAN


Alboga är kyrkbyn i Alboga socken


Gäsene Härad - Herrljunga kommun - Västergötland.


I byn ligger Alboga kyrka och den gamla skolan. Det är en aktiv bygd med många småföretag. Här anordnas  många  olika aktiviteter. Vi har även ett gott samarbete med våra grannbyar.


Alboga Skola uppfördes i slutet av 1860-talet och användes fram till 1952, då undervisningen upphörde.


När skolverksamheten avslutades tog kyrkan hand om skollokalerna, som användes till församlingshem fram till 2005.

 


Därefter bildades Alboga Aktivitetsförening för att ta över lokalerna.

 


Vi är glada över att vi kan bevara vår gamla skola. På övervåningen finns ett skolmuseum inrett. Här finns allt från gamla skolböcker till katedern, men även gamla skolkort och andra handlingar...


Kanske hittar du en släkting som gått i skola här?


 

Skolmuseet invigdes under högtidliga former 2008, vi uppmärksammar skolan speciellt på Skolmuséets dag varje år i juni.


 

I våra lokaler har vi olika aktiviteter som höstmarknad, första majfirande, föreläsningar och flera olika evenmang med inriktning på mat så som tårtbuffé, soppluncher och inte minst firande av grynkorvens dag med provsmakning av olika korvar tredje torsdagen i oktober varje år.


 

Som hyresgäster, eller i samarbete med föreningen, bedriver olika företagare och studieförbund så skilda verksamheter som yoga eller annan kursverksamhet och ibland pubkvällar (för föreningens medlemmar).

Alboga aktivitetsförening

Lorem ipsum dolor sit amet nibh potentti torquent augue nunc id mattis totam vulputate curabitur sem pede vell dolor suspendisse nec duis, nibh sit laoreet eu vitae fames nec imperdiet.